Podizanje tereta

Vršimo usluge dizanja tereta na bilo koju visinu.

Podizanje se vrši kroz prozor ili balkon, kao i na krov zgrade ili u zatvorenim prostorima i ograničenim okolnostima u kojima je nemoguće koristiti kranove. Za rad koristimo opremu za podizanje malih dimenzija.

Visoka pokretnost, brza montaža i mala težina konstrukcije za podizanje, zajedno sa velikom snagom, omogućavaju nam da podizanje izvršimo brzo i bezbedno.

Rad na podizanju može se podeliti u tri kategorije:

– podizanje velikog tereta

– podizanje građevinskog materijala

– podizanje industrijskim alpinizmom

Vršimo takvu podelu jer se upotrebljena oprema i metodologija za izvođenje ovih vrsta poslova značajno razlikuju.

Podizanje obavljamo kroz prozor ili balkon. Konstrukcija sa dizalicom se postavlja nekoliko spratova iznad ili na krovu zgrade. Ako nismo u mogućnosti da instaliramo dizalicu na krovu, postavljamo je direktno u prostoriju u koju se diže teret. U situacijama kod dizanja velikog i teškog tereta, koristimo dva sinhrona električna vitla, što povećava sigurnost i preciznost podizanja.

Podizanje građevinskog materijala se odvija kroz prozor ili balkon prostorije u kojoj je planirano da se podigne materijal (ili susedne najpogodnije), odnosno dizalica je instalirana u istoj prostoriji.

Podizanje tereta industrijskim alpinizmom nije uvek prihvatljiv, ali ponekad koristimo i ovaj metod podizanja. Ovo je opravdano prilikom obavljanja jednostavnih dizanja težih tereta do male visine, jer su u ovom slučaju troškovi instaliranja opreme za dizanje minimalni.

rad na visini beograd

 

rad na visini beograd

rad na visini beograd